Vegyesen alakulnak a határidős indexek a tengerentúlon

2021.12.02. 15:06 • Erste Uzsonna

Nyitás előtt vegyes a piaci hangulat az amerikai tőzsdéken: a Dow Jones határidős indexe a tegnapi záráshoz képest 0,6%-kal, míg az S&P 500 0,2%-kal kereskedik feljebb, a Nasdaq Composite azonban 0,3%-os mínuszban a piaci nyitás előtt.

Biden elnök a mai nappal szigorítani fog a légiforgalmi beutazási követelményeken: minden Amerikába érkező nemzetközi járatra szállás előtt 24 órán belüli negatív koronavírus teszt szükséges. Az új variáns terjedésének lassítása érdekében az amerikai elnök meghosszabbítja a maszkhordási kötelezettséget a tömegközlekedési eszközön március 18-ig, illetve felszólítja a biztosítókat, hogy térítsék meg a lakosság számára az otthoni tesztelések árát.

A Pfizer szerint vakcináik hatékonyak lesznek a koronavírus omikron variánsa ellenében. Ugyan még biztosat nem tudnak állítani, de bíznak benne, hogy két-három héten belül a rendelkezésükre álló adatokból is alá tudják támasztani feltételezésüket.

A várakozásoknál kevesebb friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be az Egyesült Államokban az elmúlt héten, a szakértői várakozások 240 ezer új kérelem helyett 222 ezren jelentkeztek segélyért.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás