Három dózis után vagyunk a legvédettebbek az omikron ellen

2021.12.08. 14:47 • Erste Uzsonna

Nyitás előtt a Dow Jones és az S&P 500 határidős indexek 0,2%-kal értékelődnek fel, míg a Nasdaq pedig 0,1%-kal emelkedik, miután a piaci szereplők ismét veszik a kockázatosabb eszközöket a Pfizer pozitív bejelentését követően.

Három dózis a Pfizer/BionTech vakcinából már magas védelmet ad az omikron variáns ellen, jelentette be a Pfizer. Az emlékeztető oltás 25-szörösére növeli az antitest védelmet az első kétadagos sorozathoz képest, egy előzetes laboratóriumi vizsgálat szerint. Bár a vakcina két adagja még mindig védelmet nyújthat az Omicron variáns által okozott súlyos betegség ellen, ezekből az előzetes adatokból egyértelmű, hogy a vakcina harmadik dózisával javul a védelem. Nyitás előtt a Pfizer 0,6%-kal értékelődött fel, míg a BionTech papírjai 1,4%-kal magasabban cserélnek gazdát.

A Southwest Airlines végre fellélegezhet. A kiadott közlemény szerint a légitársaság a negyedik negyedévben, illetve 2022-ben profitábilis lehet, méghozzá a 1,5 milliárd dollárt is elérheti a nettó eredmény illetve 2023-ra az osztalékfizetés is visszaállhat. Előzetesen a cég bevételfronton 25%-os elmaradást várt a pandémia előtti időszakhoz képest, viszont a hálaadási jegyvásárlást követően már csak 15%-os bevételelmaradással számol. A repülőgépek kapacitása 8%-kal maradhat el 2019-hez képest. A cég papírja 0,2%-kal kereskedik magasabban nyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás