Trend FM podcast

2021.12.15. 13:25 • Podcast

Ennek ellenére sem sikerült erősíteni a forint árfolyamát, ami ismét alulról közelíti a 370-es szintet az euróval szemben. Pedig hosszabb távon most már erősödnie kellene a hazai fizetőeszköznek – tette hozzá az Erste Befektetési Zrt. stratégája.

Miró József szerint ennek főként az lehet az oka, hogy most már a monetáris és a fiskális politika kezd végre összhangba kerülni: a kormány legalábbis a jövő tavaszi választásokig lemond arról a tervéről, hogy a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben többségi tulajdont szerezzen. Emellett a kiskereskedelmi adó is emelkedik, valamint 350 milliárd forint értékben halaszt el beruházásokat a kabinet, amivel ráncba szedheti egy kicsit a túlköltekező költségvetést.

Az interjúban emellett még szóba került az is, hogy:

  • jövőre is nagyon magas, öt százalék feletti infláció várható idehaza
  • főleg a belső folyamatokat jobban megragadó maginflációs pálya ad okot aggodalomra
  • hiába szaladnak el az árak, az Európai Központi Bank rendíthetetlenül kitart a laza monetáris politika mellett
  • változik az európai emberek mentalitása: a németek olaszosodnak, az olaszok pedig németesednek

Az Erste Befektetési Zrt. stratégájával, Miró Józseffel Imre Lőrinc beszélgetett.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás