Jó hírek érkeztek a Moderna és a Novavax vakcinájával kapcsolatban is

2021.12.20. 15:21 • Erste Uzsonna

Az omikron variánssal kapcsolatos félelmek kissé megtépázták a fő tengerentúli indexeket. A Dow Jones határidős indexe a mai nyitás előtt 1,2%-kal kereskedik lejjebb, mint a pénteki záró árfolyam, ugyanez mondható el az S&P 500-ról, amely 1,3%-os, és a Nasdaq Composite-ról is, ami 1,4%-os mínuszban áll.

A Moderna kutatása alapján a vakcinájuk harmadik (booster) oltása után szignifikánsan nő az új koronavírus variáns elleni védettség. A cég elmondása szerint az emlékeztető dózis (50 mikrogramm) 37-szer nagyobb mennyiségű antitest termelést eredményez. A hír hallatán 5%-kal nőtt nyitás előtt a Moderna részvényára.

Elfogadta a Novavax védőoltását az Európai Gyógyszerügynökség, miután a WHO is vészhelyzeti engedélyt adott a vakcina számára. A döntés után várhatóan az Európai Bizottság is hasonlóan dönt a vakcina használatával kapcsolatban, ami a klinikai tesztek alapján a második dózis beadása után 7 nappal már 90%-ban képes megelőzni a tünetek kialakulását. A vakcinát egyelőre csak 18 éven felüliek számára engedélyezték. A bejelentést követően a hétfő nyitás előtt 9%-os pluszban kereskednek a cég részvényeivel.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás