Több mint egymillió új fertőzöttet találtak hétfőn az USA-ban

2022.01.04. 15:42 • Erste Uzsonna

Emelkedéssel nyitottak ma a főbb amerikai indexek. A Dow Jones és az S&P 500 is 0,6% pluszban van, míg a Nasdaq lényegében változatlan.

Több mint egymillió új covid fertőzöttet dokumentáltak hétfőn az Egyesült Államokban a Johns Hopkins Egyetem adatai alapján. Ez rekordnak számít, az adatot azonban torzítja, hogy a december 31. és január 2. közötti hosszúhétvégén sok adat torlódott fel. A hétnapos mozgóátlag napi 480 ezer új fertőzöttet mutat.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) a 12-15 éves korosztály számára is engedélyezte a harmadik (booster) oltást a Pfizer vakcinájával, de ezt még a Betegségmegelőzési és Járványügyi Központnak (CDC) is jóvá kell hagynia. A második és a harmadik oltás beadása közti időt hat hónapról öt hónapra csökkentették.

A CNBC/Change felmérése szerint nőtt Joe Biden elnök elutasítottsága az Egyesült Államokban. A felmérésben résztvevők 60 százaléka negatívan ítéli meg, ahogy a gazdasági visszaesést kezelték, míg 55%-uk elégedetlen a járványhelyzetben mutatott vezetői képességeivel.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás