Indul az amerikai gyorsjelentési szezon – kilátások, várható trendek

2022.01.12. 11:41 • Podcast

Szekeres Bence, az Erste részvényelemzője a Trend FM, Reggeli Monitor című műsorában arról beszélt, hogy kiemelkedő gyorsjelentési szezont várnak. Az S&P 500 tőzsdeindex tagvállalataitól átlagban 20 százalékos nyereségnövekedést várnak, árbevétel fronton pedig 10 százalékos bővülésre van kilátás. Ha a nyereségnövekedés tényleg a várakozásoknak megfelelő lesz, akkor egymás után már a negyedik évet zárhatják úgy a legértékesebb amerikai vállalatok, hogy 20 százalék feletti mértékben bővült a profitjuk.

Az energia-, a nyersanyag és az ipari szektor teljesíthetett a legjobban. A nyersanyagokkal kapcsolatban az elemző megjegyezte, hogy az aranyon és az ezüstön kívül valamennyi nyersanyagban 30 százalék fölötti hozamot lehetett elérni. A bányacégeknél duplázódhatott a nyereség, a közműcégek viszont rosszul járhattak. Az ingatlanszektor is jól teljesíthetett.

A beszélgetésben még szóba került, hogy:

  • A 2022-es üzleti év már nem kecsegtet akkora nyereségnövekedéssel, mint, amilyen a 2021-es lehetett.
  • A befektetők leginkább arra lesznek kíváncsiak, hogy 2022-re milyen üzleti kilátásokat fogalmaznak meg a cégvezetők. Például mekkora inflációval kalkulálnak, vagy, hogy milyen mértékű kamatemelést várnak a FED részéről.
  • 2022 legnagyobb amerikai pénzügyi kockázata, hogy hányszor emelhet majd kamatot a FED, és hogy a várakozásokhoz képest erőteljesebben szigorít-e.
  • Enyhülnek-e a koronavírussal kapcsolatos munkaszervezési és beszállítói láncokkal kapcsolatos problémák

Az Erste Befektetési Zrt részvényelemzőjével, Szekeres Bencével, Nagy Károly beszélgetett.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás