A Goldman Sachs jelentése is elmaradt a várakozásoktól

2022.01.18. 15:23 • Erste Uzsonna

Borús befektetői hangulatot mutatnak a főbb amerikai határidős indexek: a Dow Jones határidős indexe 0,8%-os, az S&P 500 1,0%-os, a Nasdaq Composite pedig 1,5%-os mínuszban várja a mai nyitást.

A Goldman Sachs nyitás előtt tette közzé negyedik negyedéves erdményét, ami elmaradt az elemzői várakozásoktól. Bevételoldalon a vállalat 12,64 milliárd dolláros teljesítménye felülmúlta a 12,01 milliárd dolláros várakozást, viszont a 10,81 dolláros részvényenkénti teljesítmény elmaradt a 11,65 dolláros konszenzustól. A befektetési banki üzletág továbbra is jól teljesített, hiszen a bevétel 32%-kal emelkedett éves alapon, viszont a részvény kereskedési szegmens bevétele 11%-os csökkenést mutatott a tavalyi időszakhoz képest. Az alkalmazottak létszáma 8%-kal nőtt. Nagyrészt technológiai szakemberek csatlakoztak a céghez, ami technológiai újításokat jelenthet a jövőre nézve. A bérköltségek 33%-os emelkedése szintén negatívan hatott a vállalat teljesítményére. Nyitás előtt több, mint 3%-os mínuszban van a részvény.

A Microsoft felvásárolja az Activison Blizzard videójáték fejlesztő óriást. A tranzakció értéke 68,7 milliárd dollár, a bejelentés után az Activision részvényei 35%-os pluszban voltak a nyitás előtt, míg a Microsoft 1,5%-ot esett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás