Borús az amerikai légitársaságok előrejelzése az idei első negyedévet illetően

2022.01.20. 15:23 • Erste Uzsonna

Derűs hangulatban a fő amerikai határidős indexek közvetlen a nyitás előtt. A Dow Jones határidős indexe 0,3%-kal, az S&P 500 0,5%-kal, a Nasdaq Composite 1,0%-kal kereskedik feljebb, mint a tegnapi záróérték.

Az American Airlines a mai piaci nyitás előtt publikálta a 2021 negyedik negyedéves jelentését, amelyben a vártnál kisebb részvényenkénti veszteséget jelentettek (-1,42 dollár vs -1,48), míg a 9,43 milliárd dolláros bevételek is meghaladták az elemzők várakozásait. Az újév első negyedévére a 2019-es szinttől 22%-kal elmaradó bevételeket várnak, melynek oka elsősorban a koronavírus miatt visszaszoruló légiforgalom. A cég részvényei közvetlen a nyitás előtt 2,5%-os pluszban állnak.

A United Airlines a tegnapi piaci zárás után tette közzé a jelentését, amelyben a cég egy részvényre jutó vesztesége jelentősen elmaradt a várttól (-1,60 dollár vs -2,07), valamint a 8,19 milliárd dolláros bevétele is meghaladta az elemzők várakozását. A vártnál jobb eredmények ellenére a United előrejelzése is borús ami az idei első negyedévét illeti, a 2019-es bevételektől 20 és 25 százalék közötti elmaradással számolnak, amelyet a járványhelyzet okozta légiforgalom csökkenéssel indokolnak. A cég részvényei közvetlen a nyitás előtt 0,6%-os mínuszban állnak.

A Fehér Ház fő egészségügyi tanácsadója, Dr. Fauci szerint az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatal (FDA) hamarosan engedélyeztetheti a Pfizer vakcinájának felhasználását az ötéven aluliak számára. Előfordulhat, hogy a megszokott kettő helyett rögtön három adag oltóanyagra lehet szüksége az ötéven aluliaknak, ugyanis a Pfizer klinikai tesztelése alapján két oltás nem váltotta ki a megfelelő immunreakciót.

A vártnál jóval több friss álláskeresési járadék kérelmet nyújtottak be Amerikában a múlt hét során. Az előző heti 231 ezerről egészen 286 ezerre ugrott az új kérelmek száma, ami sokkal több, mint a várt 225 ezer. A tartós kérelmek száma 86 ezerrel nőtt az előző héthez képest, így a várt 1,563 millió helyett 1,635 millióan folyamodnak tartósan álláskeresési járadékhoz.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás