A Fed mai kamatdöntő ülésére vár a piac

2022.01.26. 15:24 • Erste Uzsonna

Derűs hangulatban várják a fő amerikai határidős indexek a mai kereskedést, illetve a Fed esti kamatdöntő ülését. A Dow Jones határidős jegyzése 1,1%-os, az S&P 500 1,5%-os, a Nasdaq Composite pedig 2,2%-os pluszban áll a nyitás előtt.

A piac határozott jelzést vár a Fed-től a prognosztizált márciusi kamatemeléssel és más szigorító lépésekkel kapcsolatban.

Az AT&T mind bevétel, mind pedig profit tekintetében felülmúlta a várakozásokat a nyitás előtt közzétett jelentésében. A vállalat 41 milliárd dolláros bevétele jobb lett, mint a 40,5 milliárd dolláros várakozás. A latin-amerikai szegmensen kívül az összes terület felülteljesítette a becsléseket. Profit oldalon szintén jól szerepelt a médiavállalat, ugyanis a 78 centes eredmény erősebb, mint a 75 centes elemzői konszenzus. Az HBO és az HBO MAX 46,8 millió fős amerikai felhasználó száma több, mint amennyire az elemzők számítottak. A vállalat 2022-es kilátásai is optimizmusra adnak okot, EPS alapon felülteljesítheti a 3,13 dolláros eredményt, és a bevételek is egyszámjegyű növekedést produkálhatnak 2021-hez képest. Nyitás előtt több, mint 2%-os pluszban áll a papír.

Jelentősen elmaradtak a Boeing 2021 negyedik negyedéves számai a szakértők által várttól. A ma piacnyitás előtt publikált adatok szerint a 14,8 milliárd dolláros bevétel éves szinten 3,3%-kal csökkent, és jelentősen elmaradt a 16,7 milliárd dolláros becsléstől. Profitszinten még szembetűnőbb a különbség: a piac 4 centes veszteséget várt részvényenként, azonban ennél sokkal nagyobb, 7,69 dolláros veszteséget jelentett a cég. A vártnál jóval rosszabb eredményért két üzletág okolható: a kereskedelmi (4,75 milliárd vs 5,50 milliárd várt) és a védelmi, űr- és biztonsági üzletág (5,86 milliárd vs 6,85 milliárd várt). A globális szolgáltatások terén legalább elérték a 4,18 milliárd dolláros konszenzust (tény = 4,29 milliárd). Pozitívumnak mondható, hogy a működési cash flow a maga 716 millió dolláros többletével jobban alakult, mint a 429 milliós várakozás, így 2019 óta most először pozitív a cég cash flow-ja. A gyenge teljesítmény elsősorban annak volt betudható, hogy a cégnek összesen 3,5 milliárd dollár kötbért kellett fizetnie több légitársaságnak, miután nem tudtak leszállítani rengeteg 787 Dreamliner típusú repülőgépet az utóbbi 15 hónapban. A részvény 2 százalékos pluszban kereskedik a nyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás