Kedvező jelentések

2022.02.01. 16:06 • Erste Uzsonna

Vegyesen nyitottak ma a fő amerikai indexek. A Dow Jones 0,1%-os pluszban, míg az S&P 500 0,1%-os, a Nasdaq pedig 0,6%-os mínuszban van.

A 2021 negyedik negyedéves eredmény és a 2022-es előrejelzések tekintetében is a vártnál pozitívabb hírekkel szolgált piacinyitás előtt közzétett jelentésében a UPS. A cég negyedik negyedéves bevétele 27,8 milliárd dollár volt, melyhez az Ellátási-lánc menedzsment üzletág járult hozzá legnagyobb arányban. A piac 27,1 milliárdos bevételre számított. A cég 3,59 dolláros részvényenkénti nyereségessége is jobb, mint a várt 3,10 dollár. Míg a konszenzus idei évre vonatkozó bevétel várakozása 100,0 milliárd dollár, addig a UPS mai jelentésében 102,0 milliárd dolláros árbevételt becsül. A működési marzs tekintetében is kedvezőbbek a kilátásaik az elemzőknél (13,7% vs 13,2%). További hír, hogy a vállalat egymilliárd dollárnyi részvényt tervez visszavásárolni az idei év során. A részvény közel 14 százalékos pluszban van.

Az Exxon Mobil ma közzétett negyedik negyedéves jelentése az elemzői várakozásoknál jobb teljesítményről árulkodott, miután az olajárak rég nem látott magasságokban vannak. A negyedév során 84,97 milliárd dolláros bevételt könyvelhetett az olajvállalat, amin részvényenként 2,05 dolláros eredményt ért el. Mindkét adat felülmúlja az elemzők várakozását, hiszen a konszenzus 74,67 milliárd dolláros bevétellel illetve 1,93 dolláros egy részvényre jutó eredmény volt. A negyedéves kitermelés az összes szegmensben felülmúlta a várakozásokat. A cég 10 milliárd dolláros részvényvisszavásárlási programot is indít, a költségeket pedig közel 2 milliárd dollár csökkenti. A kilátások is jók, hiszen az Exxon 45%-kal többet fog új kutak keresésére és beindítására költeni, vagyis a beruházások a 21-24 milliárd dolláros tartományban mozoghatnak idén, míg 2021-ben 16,6 milliárd dollár volt. Nyitás után 3,5%-kal emelkedik az Exxon Mobil árfolyama.

Majdnem 54 ezer autóját hívja vissza a Tesla, ugyanis módosítani kell az önvezető szoftvert. Az elektromos autógyártó részvényei 2%-os mínuszban vannak a nyitás után.

A FedEx a koronavírus okozta munkaerőhiány következtében kénytelen leállítani az expressz (2 vagy 3 napos) kiszállításait. A döntést az után hozták meg, hogy a héten tudták csak újraindítani a nemzetközi csomagfelvételi szolgáltatást, amit szintén a munkaerőhiány miatt szüneteltettek. A részvény közel 4%-os pluszban nyitott.

A Pfizer még ma beadhatja kérelmét az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivatalhoz (FDA) az 5 év alatti gyermekek oltásának sürgősségi engedélyeztetésére. A tervezett oltás egyelőre két adagból állna, azonban folynak a vizsgálatok a három adagos oltás hatékonyságával kapcsolatban is. A Pfizer 0,3%-os mínuszban van.

Az AT&T kiszervezi a 43 milliárd dollár értékű WarnerMedia-t, és összeolvasztja a Discovery-vel. A telekommunikációs cég tavaly 85 milliárd dollárért vette meg a Time Warner-t. Az AT&T részvénytulajdonosok 71%-os részesedést fognak szerezni a WarnerBros. Discovery-ben, valamint minden egyes AT&T részvényért 0,24 WarnerBros. Discovery részvényben részesülnek. Ezzel együtt az AT&T azt is bejelentette, hogy 2,08 dollár helyett 1,11 dollár osztalékot fog kifizetni 2022-ben, melyből 52 centet már ma ki is fizetett. A hír hallatára az AT&T részvénye már 5%-os mínuszban van, míg a Discovery közel 3%-ot esik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás