Nagyszerű negyedévet zárt a Hasbro

2022.02.07. 15:25 • Erste Uzsonna

Pluszban várják a nyitást a fő amerikai határidős indexek, a Dow Jones határidős indexe 0,1%-kal, az S&P 500 0,2%-kal, míg a Nasdaq 0,3%-kal kereskedik feljebb, mint a pénteki záróár.

Nyitás előtt tette közzé 2021 negyedik negyedéves jelentését a Hasbro. A cég bevétele éves szinten 17%-kal 2,01 milliárd dollárra bővült, és megahaladta az 1,87 milliárdos elemzői várakozást. A korrigált EPS 1,21 dollár lett a Bloomberg konszenzus 90 centjével szemben, ami azt mutatja, hogy nyereség oldalon is erős negyedévet hozott a játékgyártó. A vállalat beszámolójának rövid 2022-es kitekintésében néhány százalékos bevétel- és profit növekedést várnak, és a negyedéves osztalékot 3%-kal 70 centre emelték. A piac jól fogadta a jelentést, a nyitás előtt 2%-os pluszban volt a részvény.

Összeolvad a két legnagyobb amerikai fapados légitársaság, a Frontier Airlines és a Spirit Airlines. Az így létrejövő vállalat az ötödik legnagyobb légitársaság lenne az Egyesült Államokban. Az új cég 51,5%-át a Frontier, míg a maradékot a Spirit kontrollálná. A 6,6 milliárdos tranzakcióban a Frontier részvényenként 25,83 dollárt fizetett, ami 19%-os prémium a pénteki záróárhoz képest. A hírek után a Spirit közel 13%-os pluszban, míg a Frontier 1,6%-os mínuszban volt a nyitás előtt.

Mikrochip hiány miatt átmenetileg szünetelteti több modelljének gyártását a Ford. A kellemetlen pénteki negyedéves jelentés után ez újabb rossz hír az autógyártó számára. A részvény 0,7%-os mínuszban volt nyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás