Búcsút inthet Magyarország az uniós forrásoknak?

2022.02.16. 13:04 • Podcast

A Bíróság arról döntött, hogy az Európai Bizottság jogszerűen alkalmazhatja a jogállamisági mechanizmust a kifizetésekkel kapcsolatban. Magyarország már eddig is hadban állt az Unióval, emiatt nem kapta még meg a Covid-helyreállítási alapból neki járó pénzt.

Miró József szerint a tárgyalások folytatódnak, az elemzők továbbra is azt valószínűsítik, hogy megkapja a magyar kormány a forrásokat az egyeztetések végén. Ám ez vélhetően csak az áprilisi választások után következhet be.

Tovább enyhíti a helyzetet, hogy amennyiben a Bizottság elindítja a jogállamisági mechanizmust, akkor is a procedúra 7-9 hónapig tart, tehát bőven az év vége felé lenne eredmény, ha most megindítaná az eljárást a testület.

A beszélgetésben még szó volt a hazai blue-chipek közelgő gyorsjelentéseiről is. Rekord profitok várhatók, főként a Mol teljesíthetett erősen a tavalyi év utolsó negyedévében.

További témák az interjúban:

  • hogyan hat idén a Mol számaira az üzemanyag-árstop?
  • milyen eredményekről jelenthet az OTP?
  • hogyan hat az ukrán-orosz konfliktus a jelentős orosz kitettséggel rendelkező Richter számaira?

Miró Józseffel, az Erste Befektetési Zrt. stratégájával Imre Lőrinc beszélgetett.

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás