Kötvényben, határidősben és forgalomban is jeleskedett az Erste

2022.02.24. 14:45 • Erste Market Sztori

A Növekedési Kötvényprogram befektetési szolgáltatójává választották az Erste Bankot a BÉT Legeken – a társaság aktív szereplőként támogatta a jegybank programját, amelynek célja a kötvénypiac fellendítése volt. A múlt év tőzsdei teljesítményeit elismerő gálát a Budapesti Értéktőzsde új, Krisztina körúti székházában rendezték meg és összesen 26 kategóriában osztottak ki díjakat – részben a tavalyi forgalmi adatok, részben pedig a szakértői szavazatok alapján.

Az Erste Befektetési Zrt. ismételten megszerezte „Az év legnagyobb forgalmú határidős részvénykereskedő cége” címet, míg a részvénypiacon a harmadik helyezést érte el önállóan a Wood és az OTP mögött. Az Erste Befektetési Zrt. forgalma 1410 milliárd forint volt 2021-ben a részvénypiacon, ám a társaság a Random Capital megvásárlásával csoportszinten a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) első számú kereskedőjévé vált. A két, jogilag független, de egyaránt Erste kötelékéhez tartozó kereskedőház tavaly együtt 1766 milliárd forintos forgalmat ért ugyanis el (A Random Capital forgalma a BÉT-en tavaly elérte a 356 milliárd forintot).

A portfolio.hu beszámolója szerint  az idén először kiosztott Hosszú távú árfolyam emelkedést elérő vállalatnak járó elismerést a 4iG vihette haza. Újonnan bevezetett kategóriáa volt az év feltörekvő vállalata a BÉT Xtend piacon cím, amit a Gloster nyert el, és a BÉT Xtend különdíj, amelyet a platform történetének első szintlépését produkáló Megakrán kapott. A Felelősségvállalás, fenntarthatóság, felelős vállalatirányítási díj esetében első alkalommal alakult ki holtverseny – az Alteo, a PannErgy, valamint a Magyar Telekom osztozott a díjon. Az év alaptőke-emelése kategóriában duplázott az AutoWallis, a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is az autóipari társaság vihette haza a BÉT Legek díjat. 

A  kibocsátói transzparencia díjat az OTP Bank kapta, az Alteo a a legtranszparensebben működő hazai mid-cap vállalat lett. Különösen az alkalomszerűen adott, ad-hoc információk minősége és a kapcsolattartó alkalmassága alapján értékelték kiemelkedően jóra a társaságot a válaszadók.

Az év adatszolgáltatója a Portfolio-t is kiadó Net Media Zrt. leányvállalata, a Portfolio Teletrader Kft. lett.

 

Címlapkép: BÉT

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás