Óriás szerződést kötött az Amazon, Musk beül a Twitter igazgatóságába

2022.04.05. 16:01 • Erste Uzsonna

Vegyes képet mutatnak a kereskedés első fél órájában a fő indexek az Egyesült Államokban. A Dow Jones 0,3%-os, az S&P 500 0,1%-os pluszban, míg a Nasdaq 0,6%-os mínuszban van.

Az Amazon – állítása szerint – a kereskedelmi űripar legnagyobb üzletét kötötte meg. A Project Kuiper projekt részeként három rakétagyártóval összesen 83 egység kilövésére szerződtek. Az Amazon egy több mint 3200 űrszondából álló hálózattal olyan szélessávú internetet szeretne létrehozni, ami az egész bolygón elérhető lenne. A szerződött cégek a United Launch Alliance (38 kilövés), az Arianespace (18 kilövés), valamint a Blue Origin (12 kilövés + 15 opciós kilövés). Utóbbinak maga Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója a tulajdonosa.

Csatlakozik a Twitter vezetőségéhez Elon Musk, miután felvásárolta a közösségi média cég részvényeinek 9,2%-át. Az utólagos szerkesztést lehetővé tevő gomb létrehozásáért a minap szavazást indító Musk igazgatói mandátuma 2024-ig érvényes. A Twitter a tegnapi 27%-os rali után ma nyitás előtt újabb közel 8%-ot emelkedett.

A vártnál minimálisan nagyobb volt februárban a külkereskedelmi deficit az Egyesült Államokban. Az év második hónapjában a felülvizsgált januárival megegyező, 89,2 milliárd dollár volt a hiány. A nettó import volumen 0,7 milliárd dollárral lett nagyobb, mint a piaci várakozás.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás