4-5 milliárd dollárt jelenthet a Shellnek az Oroszországból való kivonulás

2022.04.07. 15:18 • Erste Uzsonna

Mínuszban várják a mai nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,3%-kal, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,1%-kal kereskedik lejjebb, mint a tegnapi záróérték.

Nagyjából 4-5 milliárd dollárt fog leírni a könyveiben az orosz kivonulás következtében a Shell. Ez lehet az első információ arról, hogy mekkora veszteséget is jelenthet az olajcég számára az ukrán-orosz háború kirobbanása, ám igazán pontos tájékoztatást majd a május 5-én megjelenő negyedéves jelentésből kaphatunk. A Shell, melynek korábban nyilvánosan bocsánatot kellett kérnie azért, mert az olcsó orosz nyersolajból vásárolt, eddig 3,4 milliárd dolláros veszteséggel kalkulált.

A becsült 200 ezernél sokkal kevesebb friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be múlt héten az Egyesült Államokban, a 166 ezer kérelem 5 ezerrel kevesebb az egy héttel korábbi felülvizsgált adatnál is. Utoljára 1968-ban adtak be ilyen kevesen első alkalommal segély kérelmet. A korábbi időszak tartós kérelmeinek száma jelentősen változott a felülvizsgálat után (1,307 millióról 1,506 millióra), így az 1,302 milliós várakozás pontatlansága ennek tudható be. A tényadat végül 17 ezerrel 1,523 millióra nőtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás