Jelentésdömping

2022.04.26. 15:33 • Erste Uzsonna

Vegyesen indították a mai kereskedést a fő amerikai indexek. A Dow Jones 0,8%-os, a Nasdaq pedig 1,3%-os esésben van, míg az S&P 500 0,6%-kal pluszban.

A várakozásoknak megfelelően 100 bázisponttal emelte a jegybank alapkamatát és a kamatfolyosót az MNB. Ezzel 225 bázispontos tere van a jegybanknak emelni az irányadó kamatrátáján csütörtökön, amelyben az elemzői konszenzus alapján 30 bázispontos emelés várható.

Az Egyesült Államok kiterjeszti a Covid elleni szájon át szedhető készítményekhez, például a Pfizer Paxlovidjához való hozzáférést, megduplázva azon helyek számát, ahol ezek elérhetőek - közölte a Fehér Ház kedden. A programban részt vevő gyógyszertárak e héttől kezdve közvetlenül az amerikai kormánytól rendelhetik meg az ingyenes vírusellenes tablettákat.

A Fidelity Investment engedélyezi, hogy a befektetőik a nyugdíjmegtakarításaikat bitcoinban is tarthassák. A nagyjából 23 ezer cég számára nyugdíj megtakarítási szolgáltatást nyújtó cég az év második felére tervezi kibővíteni palettáját a kriptovalutával.

A mai piaci nyitás előtt tette közzé 2022 első negyedéves jelentését a PepsiCo. Bevétel tekintetében éves szinten 9,3%-kal nőtt a cég és a 16,20 milliárd dolláros adat jobb, mint az elemzők 15,57 milliárdos várakozása. Az EPS 6,6%-ot javulva 1,29 dollár lett, amely szintén jobb, mint a 1,23 dolláros Bloomberg konszenzus. Az eredményhez az összes piaci szegmens és terület hozzájárult. Ami az éves organikus növekedést illeti azt 8% fölé várja a vállalat vezetősége, amely jóval kedvezőbb, mint az eddigi 6,37%-os átlagos elemzői becslés. A cég részvényei 0,7%-os emelkedéssel kezdték a keddi kereskedést.

Remek negyedéves jelentést tett közzé a mai nyitás előtt a Valero Energy. Éves szinten 85%-kal nőtt a cég bevétele és a Bloomberg konszenzust is 20%-kal múlta felül, amely elsősorban a megnövekedett, immáron koronavírus-járvány előtti szintekre emelkedő finomítói marzsnak köszönhető. A cég nyereségessége is kiemelkedő volt a negyedév során, ugyanis az 1,66 dolláros EPS helyett 2,31 dollárt értek el 39%-kal túlteljesítve a várakozásokat. A Valero papírjai több, mint két százalékot értékelődtek fel közvetlenül a mai nyitás után.

Az előzetes várakozásokat meghaladó negyedéves jelentést tett közzé a General Electric ma piacnyitás előtt. A vállalat egy részvényre jutó nyeresége 24 cent lett, ami megegyezik a tavalyi első negyedéves adattal, de felülmúlja a 20 centes elemzői konszenzust. A vállalat bevétele sem változott sokat egy évvel ezelőttihez képest, a 17,04 milliárd dolláros adat szinte megegyezik a 17,03 milliárdos várakozással. A GE megerősítette a 2022-es előrejelzését, az idei részvényenkénti nyereségüket a korábban közzétett 2,80 USD és 3,50 USD közötti sáv aljára várják. Az elemzők ennél többre, 3,24 dollárra számítottak. A mai kereskedés indulása után nem sokkal közel 9%-os esésben a cég papírjai.

Erős első negyedévet zárt a UPS a cég ma közzétett gyorsjelentése alapján. A logisztikai vállalat 3,05 dolláros egy részvényre jutó nyeresége magasabb lett az elemzők 2,88 dolláros várakozásánál, és 10,1%-kal meghaladta az egy évvel ezelőtti eredményt. A bevétel is nőni tudott a tavalyi első negyedévhez képest 6,4%-kal 24,38 milliárd dollárra, szemben a 23,80 milliárd dolláros Bloomberg-konszenzussal. A UPS áremeléssel és a hatékonyság növelésével sikeresen ellensúlyozni tudta a megnövekedett költségeket és a csomagküldési szolgáltatásban tapasztalt visszaesést. A UPS idén az előző év kétszeresére, 2 milliárd dollárra növelné a saját részvény visszavásárlásra fordított összeget, és megerősítette a korábbi 102 milliárd dolláros idei bevételi célt. A vállalat részvénye 3,4 százalékos eséssel indította a mai kereskedést.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás