Enyhén derűs a mai hangulat

2022.05.03. 15:26 • Erste Uzsonna

Enyhe pluszban várják a mai nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,1%-kal, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,2%-kal kereskedik feljebb, mint a tegnapi záróérték.

Ma tette közzé első negyedéves jelentését a Fidelity. A bevétel és az eredmény is szinte megegyezett a piaci várakozással, míg a következő negyedévre vonatkozó előrejelzés elmarad attól. A cég bevétele 3,49 milliárd dollár lett (+8,4% év/év), felülmúlva a 3,44 milliárdos várakozást. Az EBITDA 1,42 milliárd lett, a várakozás pedig 1,41 milliárd volt. Az egy részvénye jutó eredmény éves alapon 13%-kal nőtt és 1,47 dollár lett, míg a Bloomberg konszenzus 1,46 dollár volt. A cég második negyedéves bevétel előrejelzése 3,65-3,69 milliárd dollár, ennek a sávnak a felső élével egyezik meg az elemzők várakozása. A cég 1,72-1,75 dolláros egy részvényre jutó eredményt becsül, és itt is elmondható, hogy a szakértők a sáv tetejét várják. Az éves előrejelzés megegyezik a Bloomberg konszenzussal. Az árfolyam 1%-os csökkenéssel reagált az eredményre.

Tőzsdenyitás előtt tette közzé negyedéves jelentését a Pfizer. A gyógyszergyártó bevétele jócskán megugrott, 25,66 milliárd dollár lett, ami 76%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. Az elemzők 24,36 milliárd dolláros várakozását is sikerült túlszárnyalni. A bevétel több, mint fele, 13,23 milliárd dollár származott a vállalat Covid-vakcinájából, és további 1,47 milliárd a koronavírus elleni tablettából (Paxlovid), utóbbi azonban jelentősen elmaradt az elemzők 2,42 milliárdos becslésétől. Az egy részvényre jutó nyereség 1,62 dollár lett a tavalyi 93 cent után, felülmúlva az 1,55 dolláros Bloomberg-konszenzust. A 2022-es eredményre vonatkozó várakozást minimálisan visszafogták, a korábbi 6,35-6,55 dolláros részvényenkénti nyereség helyett 6,25-6,45 dollárra számítanak. Az árfolyam 0,6 százalékos mínuszban járt nyitás előtt.

A Biogen ma közzétett első negyedéves eredménye alulmúlta a várakozásokat. Az elemzők 4,35 dollár részvényenkénti nyereségre számítottak, azonban ehhez és a tavalyi 5,34 dolláros eredményhez képest most csak 3,62 dollár profitot ért el a vállalat. Az Alzheimer-kór kezelésére szolgáló Aduhelm nevű gyógyszeréhez kapcsolódóan részvényenként 0,76 dolláros költséget írt le a cég. A termék nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, mivel nem került be a társadalombiztosítás által teljeskörűen támogatott gyógyszerek közé. A fiaskó miatt a vállalat vezérigazgatója is lemondott. A gyógyszergyártó negyedéves bevétele 2,53 milliárd dollár lett, ami kicsivel több, mint a Bloomberg konszenzus szerinti 2,50 milliárd dollár, viszont 6%-kal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. A tőzsdenyitás előtti kereskedésben 1,3 százalékot emelkedett az árfolyam.

A mai piacnyitás előtt tette közzé első negyedéves gyorsjelentését a DuPont de Nemours. A jelentés alapján a cég 8,5%-os éves alapú növekedés után 3,27 milliárd dollár bevételt generált, ami meghaladta a 3,21 milliárdos elemzői konszenzust. A jó eredményhez az elektronikai és ipari szegmens illetve a víz és védelem szegmens egyaránt hozzájárult. A cég működési EBITDA-ja 818 millió dollár lett, ami bőven jobb a várt 725 milliónál, ahogy a 82 centes részvényenkénti profit is jobb a 69 centes Bloomberg konszenzusnál. A gyorsjelentéssel együtt előrejelzést is publikált a vállalat, melyben mind bevétel, mind eredmény tekintetében valamelyest az elemzői várakozás alá becsülik éves teljesítményüket. Előbbi a következő negyedévben 3,2-3,3 milliárd dollár lehet a cég szerint (konszenzus: 3,33 milliárd), míg utóbbi 70-80 cent részvényenként (konszenzus: 84 cent). A részvény árfolyama a nyitás előtt szinte megegyezik a tegnapi záróértékkel.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás