Zuhanás után felpattanás jöhet

2022.05.10. 15:38 • Erste Uzsonna

Az amerikai indexek megpróbálják ledolgozni a tegnapi nagy esést. Az S&P500 1,4%-os, a Dow Jones 1,2 %-os, míg a Nasdaq 1,9%-os pluszban kezdte a mai kereskedést.

A Pfizer bejelentette, hogy felvásárolja a migrén-gyógyszert gyártó Biohaven Pharmaceutical-t. A tulajdonosok részvényenként 148,5 dollárt kapnak, ami 78,6%-os prémiumot jelent a tegnapi záróárhoz képest.

A Reuters értesülései szerint logisztikai okokból le kellett állítani a Tesla sanghaji gyárát, ugyanis rengeteg alkatész egyszerűen nem áll rendelkezésre. Az elektromos autógyártónak egész áprilisban gondja akadt Giga Gyárának (Giga Factory) üzemeltetésével a második legnagyobb kínai városban elrendelt lezárások miatt, most pedig az ebből fakadó ellátás-hiány miatt.

A Nintendo felaprózza a részvényeit, a tulajdonosok minden papírjukért 10 új részvényt fognak kapni. A játékfejlesztő vállalat célja a lépéssel, hogy könnyebben elérhetővé váljon a kisbefektetők számára, és így a likviditás is megnövekedhet.

A Novavax az első negyedévben megduplázta bevételeit az előző év azonos időszakához képest, de még így is alulmúlta a várakozásokat. 704 millió dollárt könyvelhettek el, míg a Bloomberg-konszenzus 807 millió volt. Részvényenként 2,56 dollár nyereséget termeltek, kicsivel kevesebbet, mint az előzetesen várt 2,65 dollár. Csalódást keltett a leszállított vakcinák mennyisége, ami az első három hónapban mindössze 31 millió adag volt, miközben a teljes évre 2 milliárd dózissal számoltak. A kedvezőtlen hírre az árfolyam 25 százalékot zuhant tőzsdenyitás előtt.

Óriási csalódást okozott gyorsjelentésével a Peloton. A 2022-es harmadik pénzügyi negyedévben éves szinten 24%-kal kevesebb, 964 millió dollár bevételt termelt a cég, ami elmarad az elemzők 972 milliós várakozásától. EBITDA tekintetében azonban az egy évvel korábbi 63 milliós profit után most 194 milliós veszteségről számoltak be, ami bőven a Bloomberg konszenzus 132 milliós veszteség-várakozása felett van. A cég egy részvényre jutó vesztesége 2,27 dollár volt, ami jóval több, mint a mínusz 80 centes várakozás. A gyenge tényadatok mellett kiábrándító előrejelzést tett közzé a vállalat, a vártnál gyengébb bevétellel és nagyobb veszteséggel. A vállalat készpénzállománya pedig olyan alacsonyra szintre csökkent, hogy 750 millió dolláros, ötéves hitel felvételére kényszerültek. A részvény 16%-ot esett a tőzsdenyitás előtti kereskedés folyamán.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás