Megérkezett a várva várt adat

2022.05.11. 15:36 • Erste Uzsonna

Negatívba fordult a hangulat az amerikai tőzsdéken a vártnál nagyobb inflációs adat következtében. A legfontosabb határidős indexek mínuszban voltak, az S&P500 0,7%-kal, a Dow Jones 0,4%-kal, míg a Nasdaq 1,3%-kal került lejjebb a nyitást előtt.

Továbbra is magas az infláció az USA-ban. A legfrissebb adatok alapján áprilisban az éves infláció 8,3% lett, és 0,3%-kal nőtt havi szinten márciushoz képest. Az elemzők ennél alacsonyabb, 8,1%-os éves és 0,2%-os havi növekedésre számítottak. A maginfláció magasabb lett a piaci konszenzusnál, az előző hónaphoz képest 0,6%-kal, míg tavaly áprilishoz képest 6,2%-kal nőtt áprilisban, szemben a 0,4% illetve 6%-os várakozással. Az áprilisi adat lassulást jelent a márciusi méréshez képest, ami így talán az inflációs fordulat eljöttét jelentheti.

A Coinbase közel 25 százalékkal esett a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, miután a vállalat csalódást keltő negyedéves jelentést tett közzé. A kriptotőzsde bevétele az első három hónapban több, mint 50 százalékkal csökkent 2021 negyedik negyedévéhez képest, mindössze 1,17 milliárd dollár lett, jelentősen elmaradva az 1,48 milliárdos várakozástól. Részvényenként 1,98 dolláros veszteségről adtak számot, ami hatalmas visszaesés az előző negyedéves 3,32 dolláros nyereség után.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás