Powell megnyugtatta a piacokat

2022.05.13. 15:30 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek felpattantak a mai tőzsdenyitás előtt, miután a frissen újraválasztott Fed elnök megerősítette, hogy nem tervez a vártnál nagyobb mértékű monetáris szigorítást. Az S&P500 1,3%-os, a Dow 1%-os, míg a Nasdaq 1,9%-os pluszban volt a nyitás előtt.

Nagyot nőttek az import árak az Egyesült Államokban. A legfrissebb adat szerint áprilisban 12%-os volt a drágulás egy évvel ezelőtthöz képest, viszont a március óta nem emelkedtek az árak. Az elemzők ennél magasabb értékekre számítottak, 12,3% éves és 0,6% havi drágulás volt a konszenzusos várakozás.

Elon Musk mai Twitter-bejegyzése után több, mint 10%-ot csökkent a cég árfolyama. Musk arról számolt be, hogy ideiglenesen felfüggeszti a Twitter megvásárlását, mert szeretne több információt arról, hogy vajon helyes-e a közösségi oldal azon becslése, hogy a hamis fiókok a felhasználók kevesebb, mint 5%-át teszik ki. A Tesla vezérigazgatója hozzátette, hogy továbbra is elkötelezett a felvásárlás mellett, a Wedbush elemzője pedig nem tartja kizártnak, hogy Musk csak alacsonyabb vételárat próbál kicsikarni.

A Robinhood szárnyalt tőzsdenyitás előtt, miután kiderült, hogy a kripto milliárdos Sam Bankman-Fried, az FTX kereskedési platform vezérigazgatója 7,6%-os részesedést szerzett a vállalatban.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás