Befejezi oroszországi tevékenységét a McDonald’s, szünetel a Twitter-felvásárlás

2022.05.16. 15:37 • Erste Uzsonna

A péntek esti szinten voltak a fő amerikai határidős indexek a mai kereskedés kezdetét megelőzően. A Dow Jones 0,1%-os pluszban, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,1%-os mínuszban volt a nyitás előtt.

Eladja oroszországi üzleteit a McDonald’s. A gyorsétterem lánc két hónapja állította le működését az országban. Ukrajnában szüneteltetik a tevékenységet, a dolgozóknak teljes bért fizetnek, amíg nem tudnak újranyitni. A két ország együttesen a cég bevételének 9%, profitjának pedig 3%-át adja.

2%-kal csökkent a Twitter árfolyama a nyitás előtt, a befektetők ugyanis egyre kevésbé bíznak abban, hogy Elon Musk valóban felvásárolja a közösségi hálózatot. Musk szombaton megsértette a Twitter titoktartási megállapodását, amikor egyik tweetjében elárulta a cég robot-ellenőrzéshez használt mintavételi méretét. Musk még múlt pénteken tweetelte, hogy átmenetileg szünetelteti a cég magánkézbe vételét, ugyanis szeretné megvizsgálni, hogy mekkora lehet a „botok” részaránya a platformon.

A JetBlue újabb, részvényenként 30 dolláros ajánlatot tett a Spirit Airlines amerikai fapados légitársaságra, és hozzátette, hogy ez az ár bizonyos esetben 33 dollárra is felmehet. A helyzet érdekessége, hogy a Spirit korábban már visszautasította a JetBlue 33 dolláros részvényenkénti ajánlatát, ugyanis kevés esélyt láttak arra, hogy a hatóságok engedélyezni fogják az üzletet. A Spirit azelőtt a Frontier Airlines-szal már megegyezett egy 2,9 millió dolláros tranzakcióról (kb. 26,6 dollár részvényenként). A Spirit részvénye 14%-ot ralizott a mai nyitás előtt.

A múlt heti 8 millió darab részvény után most újabb 7 millió Rivian részvényt adott el a Ford, derült ki az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek benyújtott jelentésből. Ezzel a Ford részesedése 9,7%-ra csökkent az elektromos autógyártóban.

A Reuters információi szerint a Tesla legalább egy héttel kénytelen volt elhalasztani sanghaji gyárának újraindítását ugyanis a helyi szabályok szerint csak azon gyárak nyithatnak ki, ahol a dolgozók kellő távolságot tudnak tartani egymástól.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás