A Pfizer is oltaná az 5 év alattiakat

2022.05.23. 15:34 • Erste Uzsonna

Jó hangulatban várták az e heti kereskedést a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 1,0%-os, az S&P 500 0,9%-os, a Nasdaq pedig 0,5%-os pluszban volt a nyitás előtt.

A Pfizer 5 év alattiaknak szánt oltása 80%-ban hatékony az omikron variáns ellen a gyógyszergyártó klinikai tesztje alapján. A tesztet halasztani kellett, ugyanis az eredetileg kétadagosra tervezett vakcina nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így két hónappal az első két oltás után egy harmadikat is kaptak a gyermekek. A Moderna már korábban benyújtotta a 6 évnél fiatalabbaknak szánt vakcinája engedélykérelmét. Döntés mindkét gyártó esetében júniusra várható.

A CNBC értesülései szerint 1,7 milliárd dollár tőkét vonna be a Space X. Ezzel 127 milliárd dollárra nőne a cég piaci értéke. Egy részvényhez 70 dollárért lehetne hozzájutni, ami 25%-os prémiumot jelent a jelenlegi árfolyamhoz képest. Egy második körben további 750 millió dollárnyi részvényt adnának el bennfenteseknek, illetve meglévő részvényeseknek. A Space X továbbra is magánkézben van, ennek köszönhető, hogy az aktuális árfolyamnál magasabban kínálnak részesedést a cégből.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás