Ismét esnek a tőzsdék

2022.05.24. 15:33 • Erste Uzsonna

A tegnapi emelkedés után ma ismét borús hangulat uralkodik az amerikai piacokon. A főbb indexek közül az S&P500 0,9%-os, a Dow Jones 0,4%-os, míg a Nasdaq 1,6%-os mínuszban jár a tőzsdenyitás után.

A Snap részvényei több mint 30%-ot zuhantak ma tőzsdenyitás előtt, miután a közösségi médiavállalat figyelmeztetést adott ki a közelgő második negyedéves eredményeiről, és közölték, hogy lassítják a munkaerő-felvételt. A Snapchat anyavállalata számos problémával küzd, többek között az inflációval, a bizonytalan gazdasági környezettel és az Apple adatvédelmi irányelvek változásával. "Most már valószínűnek tartjuk, hogy a negyedévre vonatkozó előrejelzési tartomány alsó vége alatt fogunk bevételt és korrigált EBITDA-t jelenteni" - jelezte Evan Spiegel, a vállalat vezérigazgatója. Áprilisban a Snap első negyedéves veszteségről és a várakozásoktól elmaradó bevételről számolt be.

Vegyes adatokról számolt be a Best Buy az első negyedéves jelentésében. Az elektronikai cikkeket árusító vállalat bevétele 10,65 milliárd dollár lett, ami 8,5%-os csökkenést jelent az egy évvel ezelőttihez képest. A várakozás ennél némileg alacsonyabb volt, 10,41 milliárd. Részvényenkénti nyereség tekintetében viszont minimálisan elmaradt a várttól a cég, 1,6 dollár helyett 1,57 dollár pozitív eredményt  értek el, ami nagy visszaesés az egy évvel ezelőtti 2,23 dollárhoz képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás