Újabb céget vásárolt a Gloster

2022.05.26. 12:13 • Erste Vállalatelemzés

A Gloster 54,7%-os, többségi tulajdonrészt szerzett egy nemzetközi piacon jelen lévő szoftverfejlesztő társaságban, a Family Finances Kft.-ben. A tranzakció során főleg a korábbi kockázati tőke befektetőket (Széchenyi Alapok Zrt., MKB Fintech Lab, OXO Labs) vásárolták ki, de kisebb mértékben az alapítók is értékesítettek részesedést.

Az akvizícióval a Gloster csoport 25 fős IT csapattal gyarapodott, amely beszállítóként már az elmúlt 8 hónapban is együttműködött a Glosterrel szoftverfejlesztési területeken. A megvásárolt társaság 2021-ben 201 millió forintos árbevételt, 79 millió forintos adózott eredményt és 94 millió forint körüli EBITDA eredményt ért el.

Vélemény: Meglátásunk szerint a Gloster ezúttal elsősorban fejlesztői csapatot, nem pedig piacot vásárolt. A társaság 2025-ig szóló stratégiája erősen épít az akvizíciókra, melybe a jelenlegi vásárlás is illeszkedik. Modellünkben 2022-re számoltunk egy 100 milliós EBITDA-t termelő cég 100%-os akvizíciójával. Ez most részben teljesült. Mivel egy hasonló tranzakció már be volt építve a várakozásunkba és modellünkbe, így nem tartjuk indokoltnak a célárunk és ajánlásunk felülvizsgálatát. Továbbra is fenntartjuk 1223 forintos célárunkat és Felhalmozási ajánlásunkat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás