Nagyot javult a külkereskedelmi mérleg

2022.06.07. 15:27 • Erste Uzsonna

A tegnapi visszafogott emelkedést követően ma mínuszban nyithatnak az amerikai tőzsdék. A határidős indexek esést jeleznek előre, az S&P500 0,9%-ot, a Dow Jones 0,7%-ot, míg a Nasdaq 1,2%-ot csökkent a kereskedés kezdete előtt.

Az Egyesült Államok külkereskedelmi deficitje 87,1 milliárd dollárra csökkent áprilisban, ami jelentős javulás a felülvizsgált 107,7 milliárd dolláros márciusi hiányhoz képest. Az adatot egyrészt a kínai Covid-lezárások miatt visszaesett import, másrészt a növekvő exporttevékenység segítette. A Bloomberg-konszenzus némileg magasabb, 89,5 milliárd dolláros hiányt valószínűsített.

Közel 7%-ot esett a Target árfolyama a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, miután a kiskereskedelmi lánc három héten belül már másodszor csökkentette profitkilátásait. A cég több áru leárazásával és a megrendelések törlésével igyekszik enyhíteni a készletfelhalmozódást. Az üzemi nyereség az árbevétel 2%-át teheti ki az aktuális negyedévben, míg május közepén még jóval magasabb, 5,3% körüli értéket jelzett előre a cég. A részvények árfolyama idén már 31%-kal csökkent.

A Kohl's részvényei közel 9%-kal emelkedtek a tőzsdenyitás előtt, miután az áruházlánc bejelentette, hogy a vállalat felvásárlásával kapcsolatban tárgyalásokat kezdett a Franchise Grouppal. A Franchise Group 60 dollárt fizetne a Kohl's részvényeiért, ami több mint 40%-os prémiumot jelent a hétfői záróárhoz képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás