Felvásárlással erősíthet a Netflix

2022.06.08. 15:20 • Erste Uzsonna

Tegnap nagyot hajrázva végül emelkedni tudtak az amerikai tőzsdék. Ma enyhe negatív irányú mozgás jellemzi a határidős indexeket, az S&P500 0,4%-ot, a Dow Jones 0,5%-ot, míg a Nasdaq 0,3%-ot csökkent a kereskedés kezdete előtt.

Az Egyesült Államokban a jelzáloghitel-kérelmek száma tovább csökkent, mivel a jelzáloghitel-kamatok emelkedtek, a kínálat alacsony, a lakásárak pedig továbbra is magasak. Az igénylések száma 6,5%-kal csökkent éves szinten az előző héten, ezzel 22 éve a legalacsonyabb szintre esett.

A Roku részvényei több, mint 5%-ot emelkedtek tőzsdenyitás előtt, miután kiszivárgott, hogy a Netflix felvásárolhatja a TV streaming platformot üzemeltető vállalatot.

A Moderna bejelentette, hogy az újratervezett Covid emlékeztető oltásuk a jelek szerint erősebb védelmet nyújt az omikron változat ellen, mint a jelenleg használt vakcina. A korai vizsgálati eredmények szerint az átdolgozott oltás nyolcszorosára növelte a semlegesítő antitestek szintjét. A vállalat szerint a tesztelés alatt álló új vakcina az összes többi ismert, aggodalomra okot adó Covid-változat ellen is hatásos lehet.

Újabb fordulatot vett a Spirit Airlines felvásárlása. A fapados légitársaság részvényesei pénteken szavaztak volna a Frontier Airlines vételi ajánlatáról, azonban a többször is visszautasított JetBlue hétfőn még magasabbra emelte a licitjét. Ez a Spirit vezetőségét arra késztette, hogy újraértékeljék a helyzetet, és a Frontierrel való egyesülésről szóló szavazást június 30-ra halasztották.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás