50 százalékkal többet érhet a Tesla

2022.06.09. 15:18 • Erste Uzsonna

Az amerikai tőzsdék kissé borús hangulatban várják a tőzsdenyitást. A határidős indexek ma is mínuszban járnak, az S&P500 0,3%-ot, a Dow Jones 0,2%-ot, a Nasdaq pedig 0,5%-ot csökkent tegnaphoz képest.

A 206 ezres várakozásnál több, 229 ezer friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be a múlt héten az Egyesült Államokban az egy héttel korábbi 202 ezer után. A tartós kérelmek száma megegyezik az egy héttel ezelőtti 1 millió 306 ezerrel. A konszenzus itt 3 ezres csökkenéssel számolt.

A Tesla felpattant a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, miután a UBS vételre ajánlotta az elektromos autógyártó részvényeit, és több, mint 50%-os felértékelődési potenciált jelzett. A Tesla árfolyama idén eddig több, mint 30%-ot esett.

Az Intel felfüggesztette a munkaerő-felvételt az asztali számítógépek és laptopok chipjeinek gyártásáért felelős részlegén, mivel a vállalat a bizonytalan gazdasági kilátások hatására átértékeli a kiadásait. A lépésre vélhetően a számítógépek iránti kereslet visszaesése miatt került sor.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás