Nagy visszaesés az új lakásépítések számában

2022.06.16. 15:05 • Erste Uzsonna

Esnek a mai nyitás előtt a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 1,6%-os, az S&P 500 1,8%-os, a Nasdaq pedig 2,1%-os mínuszban van.

A vártnál jóval jelentősebb mértékben esett vissza a megkezdett lakásépítések száma májusban. Havi alapon 14,4%-os zuhanás volt a mérésben, miközben a szakértők 1,8%-os csökkenést vártak. A korábbi, áprilisi adat 5,5%-os növekedést mutatott.

A várt 217 ezer helyett 229 ezer friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be az Egyesült Államokban a múlt héten, ami 3 ezres csökkenést jelent az előző hét adatához képest. A folytonos kérelmek számában minimális változás történt, a korábbi 1,309 millióhoz képest most 3 ezerrel nőtt az érték, míg az elemzői konszenzus 5 ezres csökkenést becsült.

Több modelljének is megemelte az árát a Tesla, ezzel próbálva ellensúlyozni az óriási mértékben növekvő költségeit. A különböző modellek ára jellemzően 2-6 ezer dollárral, vagy 3-6%-kal nőtt az Electrek cikkje alapján. A Tesla árfolyama 3,5%-os mínuszban van a mai nyitás előtt.

Ma értekezik a Twitter munkavállalóival Elon Musk. A várakozások alapján a virtuális találkozó során Musk megerősítheti a felvásárlási szándékát, amivel kapcsolatban az utóbbi hetekben egyre több kétség merült fel. A cég részvénye bő két százalékkal emelkedett az pre-market kereskedés folyamán.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás