Csökkenő gazdasági aktivitás

2022.06.21. 15:16 • Erste Uzsonna

A tegnapi szünnap után ma pozitív hangulatban kezdődhet a kereskedés az amerikai tőzsdéken. A határidős indexek ugranak, az S&P500 1,5%-os, a Dow Jones 1,4%-os, míg a Nasdaq 1,6%-os pluszban volt a nyitás előtt.

A chicagói Fed általános gazdasági tevékenységet vizsgáló nemzeti aktivitási indexe 2022 májusában nyolc hónapos mélypontra, 0,01-re csökkent az előző havi 0,40-ről, szemben a 0,47-es várakozással. Az index a 85 gazdasági indikátor súlyozott átlagán alapul.

A Kellogg’s árfolyama közel 6%-ot emelkedett a piacnyitás előtti kereskedés során, miután az élelmiszergyártó vállalat bejelentette, hogy három különálló részvénytársaságra akar szétválni. Az egyik egység a snack- és a nemzetközi gabonapehely-üzletágat fogja magában foglalni, a másik az amerikai gabonapehely-üzletágat, a harmadik pedig egy tisztán növényi alapú élelmiszergyártó lesz.

Elon Musk szerint három fő megoldatlan ügy lezárása szükséges ahhoz, hogy tovább haladjon a Twitter 44 milliárd dolláros felvásárlásával. Ezek a hamis fiókok, az adósságfinanszírozás és a Twitter részvényesek jóváhagyása. Az üzlet sorsa az elmúlt hetekben egyre bizonytalanabbá vált, miután Musk azzal fenyegetőzött, hogy eláll a felvásárlástól a platformon lévő hamis fiókok számával kapcsolatos kérdések miatt.

A Valneva részvényei több, mint 80%-ot emelkedtek, miután a Pfizerrel megállapodtak abban, hogy az amerikai gyógyszergyártó több mint 95 millió dollárért 8,1%-os részesedést vásárol a francia cégben. A Pfizer és a Valneva eddig is együttműködtek a Lyme-kór elleni kezelések kifejlesztésében.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás