Huzavona

2022.06.27. 15:20 • Erste Uzsonna

Szinte a pénteki zárással megegyező, de pozitív tartományban várják az e heti nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,1%-os, míg az S&P 500 és a Nasdaq 0,2%-os pluszban van a nyitás előtt.

A Frontier újabb, kedvezőbb ajánlata mellett tette le voksát a Spirit Airlines vezetősége, ezzel „dobva” a JetBlue ajánlatát, ami magasabb összegű, teljes egészében pénzbeli kifizetést ígért. A Frontier pénteki ajánlata a korábbinál részvényenként 2 dollárral magasabb, 4,13 dolláros vételárat, emellett a korábbi ajánlatban is szereplő 1,9126 darab Frontier részvényt jelent. A jelenlegi piaci árfolyam mellett ez részvényenként összesen 24,3 dolláros árat jelent, így a tranzakció összértéke 2,6 milliárd dollárra rúg. A Spirit árfolyama közel 6 százalékos mínuszban volt a mai kereskedés kezdete előtt.

Darren Woods, az Exxon Mobil vezérigazgatója szerint a megújuló energiára történő átállás magasabb árakat fog eredményezni, ezért kulcsfontosságú, hogy a szabályozások kellő teret engedjenek a kereslet megfelelő szintű kielégítésére. Woods szerint az eddiginél alacsonyabb olaj és gázipari beruházások drágább energiaárakat okoznak, így szerinte a megoldás a szénkibocsátás drágítása, lényegében büntetése lenne, ami ennek a csökkentésére ösztönözné a piacot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás