Csalódást keltő negyedév a Bed Bath & Beyond-nál

2022.06.29. 15:12 • Erste Uzsonna

Vegyesen teljesítenek a mai nyitás előtt a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,1%-os pluszban, a Nasdaq ezzel megegyező mértékű mínuszban áll, míg az S&P 500 nem változott érdemben a tegnap esti záráshoz képest.

1,6%-kal csökkent negyedéves alapon az Egyesült Államok GDP-je a végleges adat szerint. Ez egytized százalékponttal kevesebb, mint a korábbi mérések eredménye. Éves összevetésben 6,9%-kal növekedett a bruttó kibocsátás.

Megválik eddigi vezérigazgatójától, Mark Tritton-tól a Bed Bath & Beyond, miután a cég rendkívül gyenge negyedéves jelentést tett közzé a mai piacnyitás előtt. A 2023-as pénzügyi év májusban végződő első negyedévének eredménye részvényeként 2,83 dolláros veszteség lett, miközben a szakértők ennek kevesebb, mint a felét, 1,33 dollárt becsültek. A cég bevétele 25%-kal zuhant éves szinten, az 1,46 milliárd dollár elmaradt az 1,51 milliárdos várakozástól. A cég jelentős ellátás-láncbeli és raktár-optimalizációs problémákkal küzd, és a következő negyedévben is hasonló mértékű visszaesésre számítanak, ami az eladásokat illeti. A távozó vezérigazgató helyét ideiglenesen Sue Gove eddigi igazgató veszi át. A BB&B részvénye több, mint 14%-ot zuhan a mai nyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás