Hamarosan jön a Novavax vakcinája is

2022.07.11. 15:26 • Erste Uzsonna

Borús hangulatban várták az e heti nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,6%-kal, az S&P 500 0,7%-kal, míg a Nasdaq 0,8%-kal volt lejjebb a nyitás előtt, mint a pénteki záróérték.

Kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon. A hét második felében teszik közzé második negyedévének eredményüket a nagybankok, de érdekes lehet a PepsiCo (kedden) és a Delta Airlines (szerdán) is.

Ezenkívül a jövő heti kamatdöntés előtti legfrissebb (júniusi) inflációs adat lát napvilágot szerdán, a termelői árnövekedés csütörtökön, míg a kiskereskedelmi forgalmi adatok pénteken.

A Novavax megegyezett az amerikai Egészségügyi Minisztériummal 3,2 millió adag koronavírus elleni vakcina biztosításáról, amennyiben az megkapja a vészhelyzeti engedélyét az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerengedélyeztetési Hivataltól (FDA) és az Országos Népegészségügyi Központtól (CDC). A fehérje alapú oltóanyag ingyenesen elérhető lenne az államok, a szövetségi gyógyszertári partnerek és a szövetségi minősítéssel rendelkező egészségügyi központok számára. A hírre nem reagált jól a piac, a cég részvénye 3%-ot esett az időközi kereskedés során.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás