A PepsiCo vártnál jobb eredményével indul a gyorsjelentési szezon

2022.07.12. 15:28 • Erste Uzsonna

Vegyes időközi teljesítménnyel várták a mai nyitást a fő amerikai határidős indexek. Növekedni a Nasdaq tudott, 0,2%-kal a tegnapi záróértékhez képest, míg a Dow Jones 0,6%-os, az S&P 500 0,3%-os mínuszban volt.

Az MNB a várakozásnak megfelelően 200 bázisponttal az egyhetes betéti kamat múlt héten megemelt szintjéhez, 9,75%-ra igazította a jegybanki alapkamatot. Ezzel egyidejűleg 200 bázisponttal emelte az overnight kamatfolyosót, 9,25-12,25%-ra.

A vártnál jelentősen magasabb bevételről és profitról számolt be a PepsiCo az idei második negyedévben. A részvényenkénti nyereség 1,86 dollár volt a Bloomberg által várt 1,74 dollárral szemben. A bevétel pedig 5,2%-kal, 20,23 milliárd dollárra emelkedett éves szinten, a Bloomberg 19,55 milliárdos konszenzusa ellenében. A jó eladási számok elsősorban a Frito-Lay, a PepsiCo Beverages és a Quaker Foods észak-amerikai, vártnál nagyobb eladásainak köszönhetők. A PepsiCo 10%-os éves bevételnövekedést vár idén, ami jobb, mint a 8%-os Bloomberg konszenzus, ugyanis a fogyasztói kereslet továbbra is stabil maradhat. A PepsiCo jelentése hasznos információ a befektetőknek, hiszen az elsőként jelentő ipari szereplő eredményeiből következtetni lehet arra, hogy hogyan viselkedhetnek a fogyasztók a növekvő inflációs környezetben. A hírek hatására a cég részvénye közel 1%-ot emelkedett a mai piacnyitás előtt.

A Peloton teljesen megszünteti edzőgépeinek házon belüli gyártását, és kiszervezi azt a tajvani Rexonnak, ezzel erősítve többek között a két cég kapcsolatát. Az amerikai cég elsődleges célja a költségszerkezet helyreállítása és az ellátási lánc leegyszerűsítése. 2022 végéig megszüntetik a gyártást a 2019-ben felvásárolt Tonic Fitness-nél is. A hír hatására a cég részvénye kevesebb, mint 1%-ot csökkent, míg idén év elejétől már 75%-os az esés.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás