Bomba meglepetés, 9 százalék felett az amerikai infláció!

2022.07.13. 15:04 • Erste Uzsonna

Az inflációs adatok hatására zuhantak a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 1,1%-os, az S&P 500 1,6%-os, míg a Nasdaq 2,2%-os mínuszban áll a mai nyitás előtt.

Kilenc százalék fölé, egészen pontosan 9,1%-ra nőtt az infláció júniusban az USA-ban, ami hatalmas meglepetést okozott, ugyanis az elemzők mindössze 8,8%-os éves növekedést vártak a 8,6%-os májusi adat után. A maginfláció a korábbi 6,0%-ról 5,9%-os enyhült, de meghaladta az elemzők 5,7%-os várakozását. Az árnövekedés üteme utoljára 1981 decemberében öltött hasonló méreteket, a havi változás 1,3%, a maginfláció tekintetében pedig 0,7%.

A Delta Airlines a vártnál alacsonyabb profitról számolt be a ma közzétett második negyedéves gyorsjelentésében. A légitársaság korrigált eredménye 1,44 dollár lett részvényenként, ez 20 centtel maradt el a piaci várakozástól. A bevétel 12,31 milliárd dollár volt a várt 12,33 milliárddal szemben. A munkaerőköltségek, beleértve a túlórákat és az új alkalmazottakat, valamint a járatszám csökkentés miatti magasabb egy ülőhelyre jutó költségek az üzemanyagon kívüli kiadásokat is megemelték. Miközben az amerikai légitársaságok próbálnak visszatérni a nyereséges működéshez, a Delta továbbra is erős keresletre és a 12,5 milliárdos elemzői konszenzusnál magasabb, 12,6-13,1 milliárd dolláros bevételre számít a harmadik negyedévben. A várakozásoktól elmaradó eredmények, illetve az inflációs adat hatására 6%-ot esett az árfolyam.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás