1970 óta nem produkáltak ilyen rossz első félévet az amerikai részvénypiacok

2022.07.14. 13:31 • Podcast

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg. Miró Józseffel, az Erste Befektetési Zrt. stratégájával Pallag Róbert és Vörös Benedek beszélgetett a Prémiumkategóriában.

„A januári kamatcsúcs után az első félév után akár kamatcsökkentések is jöhetnek a FED-től, ami nagy változás azután, hogy korábban ezt csak 2024-re várták” – értékelt Miró József. Az Erste stratégája szerint Kína azért tudta eddig elkerülni az inflációt, mert a koronavírus lezárások miatt a lakossági kereslet is sérült. „Azért tudtak jobban teljesíteni a kínai indexek, mert tartósan alulértékelt a piac, de azért óvatos lennék, mert továbbra is ott van a zéró COVID-politika, és azzal nem tudjuk, hogy mi lesz. Most vonták vissza a kötelező oltást. Ezért nem tudjuk, hogy mi lesz a betegség lefutása az ázsiai országban” – elemezte a távol-keleti helyzetet Miró József.

A hazai állampapírhozamok drasztikusan emelkedtek. Az 5 éven túli papíroknál 8,5 – 9,5 százalék között lehet kötvényeket venni. Az Erste stratégája szerint látszik a magyar hozamgörbében is egy hullám, mint az amerikai kötvényeknél. „Az elmúlt napok eseményei is azt mutatják, hogy lesznek még kamatemelések a Magyar Nemzeti Bank részéről, ezért még óvatos lennék itt a bevásárlással” – mondta Miró József. Bízik abban a szakértő, hogy lesz megállapodás az uniós pénzekről a magyar kormány és az Európai Bizottság között. Ha ez megtörténik, akkor relatíve olcsónak számít például most az OTP részvénye. „Nem arról van szó, hogy 2008-ban vagyunk, nem annyira rosszak a magyar gazdaság fundamentumai. Arról van szó, hogy sok forint ment ki a piacra, ami most dolgozik. A Magyar Nemzeti Bank óvatosan mer csak kamatot emelni” – elemezte a forint árfolyamának ingadozását a szakértő.

A beszélgetésben még szóba került az, hogy:

Eurólikviditás hiány van a magyar pénzpiacon

Jó beszállási lehetőségek vannak a magyar részvénypiacon

A forint világszerte az egyik leggyengébben teljesítő deviza

Más pályán mozog a lengyel és a cseh gazdaság, ezért teljesítenek jobban a helyi devizák a forinthoz képest

A Waberer’s részvényesek valószínűleg elfogadják a kivásárlási ajánlatot

Az erstemarket.hu a Reggeli Monitor, a Trend FM reggeli hírműsorának kiemelt szakmai támogatója.

Szakértőink rendszeresen tájékoztatják a hallgatókat a legfontosabb gazdasági és piaci eseményekről és információkról, a folyamatok hátteréről, hogy megalapozottabb befektetési döntéseket hozhassanak.

Ez a podcast a műsor vágott, szerkesztett változata.

A podcastban foglaltak kizárólag az előadó személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

 

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás