Csökkenő import árindex, vegyes banki jelentések

2022.07.15. 15:53 • Erste Uzsonna

Pluszban nyitott ma az amerikai tőzsde. A Dow 1,2%-kal, az S&P 1,0%-kal, a Nasdaq pedig 0,6%-kal emelkedik.

A vártnál nagyobb mértékben pattant vissza az amerikai kiskereskedelmi forgalom júniusban. Az 1,0%-os (hó/hó) adat meghaladta a 0,9%-os elemzői konszenzust. Májusban még 0,3%-os zsugorodást mértek havi alapon.

A vártnál jóval alacsonyabban lett a júniusi import árindex, ugyanis a májusi éves alapú 11,7%-os adat után egy százalékponttal csökkent az import termékek árának növekedése (az elemzői várakozás 11,4% volt).

Nagyot ment az időközi kereskedés folyamán a Pinterest, miután az Elliot Management befektetési alap 9%-os részesedést szerzett a közösségi oldalban. A Pinterest papírja értékékének 75%-át vesztette el az utóbbi egy évben, emiatt a korábbi vezérigazgató júniusban visszalépett tisztségétől.

A Wells Fargo az elemzők által várt 17,54 milliárd dolláros becsléstől elmaradó, 17,03 milliárd dollárnyi bevételt termelt, derül ki a cég ma piacnyitás előtt megjelent gyorsjelentéséből. A 74 centes egy részvényre jutó eredmény is elmarad a becsült 80 centes értéktől. A jelzálog-hitelekből származó bevétel 79%-kal, 287 millió dollárra csökkent, a megnövekvő kamatok miatt még inkább visszalassuló ingatlanpiac következtében. A bank 580 millió dollárt tett félre potenciálisan rosszul teljesítő hitelekre, ami több mint az elemzők által várt 415 millió. A részvény 5%-ot emelkedi a nyitás után.

A Citigroup a várakozásokat meghaladó második negyedéves eredményt jelentett a mai piacnyitás előtt. Ez főként a devizapiaci, árupiaci és kamatswap-kereskedésből származó nyereségének, valamint a vállalati pénzek határon túlra helyezésének köszönhető. Az üzletágakat tekintve a FICC kereskedésből származó 4,08 milliárd dolláros bevétel meghaladta a várt 3,84 milliárd dollárt. Az egy részvényre jutó eredmény a becsült 1,70 dollárhoz képest 2,19 dollár lett, míg az összes bevétel 19,6 milliárd dollár volt, meghaladva a 18,43 milliárdos várakozást. A befektetési banki üzletág a Citigroup-nál is gyenge volt, éves alapon 46 százalékot esett vissza, és a 805 milliós bevétel bőven elmaradt a 981 milliós Bloomberg konszenzustól. A Citi 6,5%-ot emelkedik.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás