Befejeződött a hat legnagyobb bank gyorsjelentése

2022.07.18. 15:14 • Erste Uzsonna

Derűs hangulatban várják az eheti nyitást a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,9%-os, az S&P 500 0,8%-os, a Nasdaq pedig 1,0%-os pluszban áll a mai kereskedés megkezdése előtt.

A Bank of America is közzétette második negyedéves jelentésé a mai piaci nyitás előtt. A bank 22,79 milliárd dolláros bevételről számolt be, szemben a 22,86 milliárd dolláros átlagos elemzői becsléssel. Az eredmény az előző évi 103 centhez képest 73 cent lett, ami csupán két hajszállal maradt el a 75 centes várakozástól. Ennek ellenére a hitelező a vártnál jobb, 12,44 milliárd dolláros nettó kamatbevételt ért el az elemzők által becsült 12,3 milliárd dollárhoz képest. A kereskedési bevételek közül a fix kamatozású üzletág hozta a várt értékeket, míg részvénydivízió elmaradt a várakozásoktól. A bank (több más amerikai bankhoz hasonlóan) 200 millió dolláros pénzbírságot kénytelen fizetni, ugyanis munkavállalói nem biztonságos eszközökön folytattak kommunikáltak. Továbbá a múlt héten 225 millió dolláros bírságot is bejelentett a szóvivőjük, ugyanis a bank tisztességtelenül járt el a prepaid kártya programhoz tartozó állami munkanélküli segélyek befagyasztásakor. A BoA papírjai 2,4%-os pluszban álllnak a mai nyitás előtt.

Meghaladta a várakozásokat a Goldman Sachs mai, piaci nyitás előtti második negyedéves jelentése. A cég 11,86 milliárd dollár bevételt termelt, mellyel több, mint egy milliárddal felülmúlta a szakértők becsléseit. Ugyan a befektetési banki tevékenysége éves szinten 48%-kal esett vissza, és maradt el a várakozástól (1,79 milliárd dollár vs 1,88 milliárd), de - talán meglepő módon – a kereskedelmi szegmens jól teljesített (éves szinten 32%-ot bővülve 6,47 milliárd dollárt ért el, míg a konszenzus mindössze 5,82 milliárd volt). Erős volt továbbá a fix kamatozású szegmens, amelynek bevétele 500 millió dollárral haladta meg a 3,11 milliárd dolláros Bloomberg konszenzust. A cég részvényenkénti nyeresége közel a felére csökkent (-48%), azonban a 7,73 dolláros EPS pozitívumnak mondható, ugyanis a szakértők mindössze 6,65 dollárt becsültek. A vállalat részvénye 3,8%-kal emelkedett a jelentés után.

100 darab Boeing 737 Max 10-es típusú repülőgépet vásárol a Delta Air Lines, melynek több, mint egy évtizede ez az első jelentős megrendelése a gyártótól. Az üzemanyag-fogyasztást tekintve hatékonyabb Max modellek váltják majd fel a Delta régebbi, keskenytörzsű repülőgépeit. Az új megrendelés jó hír a Boeing számára is, mivel riválisa, az Airbus a közelmúltban nagy horderejű megrendeléseket kapott. Az üzlet részeként további 30 gép vásárlására kötött opciót a Delta, a megrendelés első gépeinek szállítása 2025-re várható. A Boeing részvénye 3,6%-kal kereskedik feljebb a mai nyitás előtt.

Elon Musk a Twitter keresetére válaszolva benyújtotta első kérelmét a delaware-i bíróság irányába. Musk ügyvédei a gyors tárgyalást szeretnék elkerülni, hogy legyen idejük felkészülni a pereskedésre, amely rákényszerítheti a Tesla vezérigazgatóját a 44 milliárd dolláros üzlet véghezvitelére. A Twitter szeretné, hogy a tárgyalás már szeptemberben elkezdődjön, ám Musk arra törekszik, hogy ezt a jövő évre tolja. A közösségi hálózat árfolyama 1%-ot romlott az időközi kereskedés folyamán.

Késik a Merck 40 milliárd dolláros Seagen-felvásárlásának véglegesítése. A WSJ információi szerint a késedelem, annak köszönhető, hogy jelenleg is folyamatban van a Seagen egyik terápiájának vizsgálata, melyről még nem érkeztek meg az adatok.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás