Gyenge Lockheed Martin előrejelzés, perek a nagy techcégek ellen

2022.07.19. 15:13 • Erste Uzsonna

A tegnapi lefordulás után visszapattanóban Amerika, legalábbis a fő határidős indexek. A Dow Jones 0,7%-os, az S&P és a Nasdaq 1,0%-os pluszban várja a mai nyitást.

Elmaradt a várttól Lockheed Martin bevétele az idei év második negyedévében a cég mai nyitás előtt közzétett gyorsjelentése alapján. Éves szinten 9,3%-kal romlott a cég bevétele 15,45 milliárd dollárra, ezzel alulmúlva a 16,03 milliárdos Bloomberg konszenzusos becslést. Kifejezetten gyenge a repülőgép szegmens bevétele volt (5,86 milliárd dollár vs 6,54). Ami a legnagyobb csalódást jelenti, az az, hogy az éves részvényenkénti nyereséget 21,55 dollárra prognosztizálja a cég, melyre korábban 26,70 dollár volt a becslése, míg a piaci várakozás 24,64 dollár. A Lockheed részvényei 3,6%-os esésben vannak a mai nyitás előtt.

Raktárbiztonsággal, és munkakörülményekkel kapcsolatos vizsgálatot indít a szövetségi ügyészség és az Munkahelyi Biztonsági és Egészségügyi Hatóság (OSHA) az Amazonnal szemben. Az OSHA, a Munkaügyi Minisztérium munkahelyi biztonságot felügyelő részlege hétfőn megvizsgálta az Amazon New York-i, chicagoi és orlandoi raktárjait, ugyanis New York déli körzetének szövetségi ügyvédi irodája bejelentést tett a hatóságok felé. Az OSHA továbbá ösztönzi az e-kereskedelm óriás jelenlegi és korábbi alkalmazottait, hogy jelentsék biztonsági aggályaikat, illetve ha nem megfelelő ellátást kapnak munkahelyi sérülés esetén.

Pert indítottak Németországban a Tesla ellen. A fő német fogyasztó védelmi egyesület (VZBV) azzal támadja az amerikai elektromos autógyártót, hogy az nem tájékoztatja megfelelően a vásárlókat arról, hogy az hogyan használhatja fel azon felvételeket, melyeket a Tesla autók külső kamerái készítenek, valamint, hogy a Tesla félrevezeti a fogyasztókat, amikor azt állítja, hogy nulla a CO2 kibocsátása az autóiknak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás