Lépett az EKB, visszavágott az AT&T, emelt a Philip Morris

2022.07.21. 15:12 • Erste Uzsonna

Mérsékelten pozitív hangulatban várják a fő amerikai határidős indexek a mai nyitást. A Dow Jones 0,1%.os, az S&P 500 0,3%-os, a Nasdaq pedig 0,5%-os pluszban áll.

A két lehetőség közül (25 és 50 bázispont) a nagyobb lépés mellett kötelezte el magát az EKB, ugyanis félszázalékponttal emelte meg mind a három irányadó kamatlábat az Európai Központi Bank Monetáris Tanácsa. Ennek következtében az új betéti kamatláb 0,00%-os lesz.

A várt 240 ezernél több, pontosan 251 ezer friss munkanélküli-segély kérelmet nyújtottak be múlt héten az Egyesült Államokban, az előző héten 244 ezer kérelmet nyújtottak be. A folyamatos kérelmek száma 51 ezerrel 1,384 millióra nőtt, miközben a szakértők csak hétezerrel nagyobb számra számítottak.

Az AT&T ügyfeleinek késő számlabefizetéseire hivatkozva 2 milliárd dollárral (14 milliárdra) csökkentette az idei free cash flow-ra vonatkozó előrejelzését a mai nyitás előtt publikált idei második negyedéves gyorsjelentésében. Ezzel is növekedett az új készülékekre vonatkozó árengedmények miatt és a hálózati berendezésekre való magasabb kiadások miatti cégre nehezedő nyomás. Az eredmények felülmúlták a profitra és a vezeték nélküli előfizetők számának növekedésére vonatkozó becsléseket. A bevétel 29.6 milliárd lett, a becsült 29.57-hez képest, míg a részvényenkénti eredmény 3 centtel múlta felül a várt 62 centes EPS-t. Az AT&T részvényeiért közvetlen a nyitás előtt a tegnapi záróárnál közel 5%-kal kevesebbet kell fizetni.

Javította az ezévi eredmény-előrejelzését a Philip Morris a mai piaci nyitás előtt közzétett 2022-es második negyedéves gyorsjelentésében. A dohányipari óriás 5,90-6,05 dollár közötti részvényenkénti profitot becsül 2022-re, amelyet korábban 5,54-5,56 dollár közé vártak, míg a piaci konszenzus 5,44. A vállalat meglepően jó negyedévet zárt, miközben a cigaretta eladásokban közel 9%-os csökkenést vártak az elemzők, az egy százalékkal még nőtt is, a cég bevétele így 7,83 milliárd dollárra emelkedett, amely jelentősen felülmúlta a 6,75 milliárdos várakozást. A részvényenkénti eredmény 1,48 dollár lett az 1,26 dollár ellenében. A Philip Morris részvénye közel 3%-os pluszban várja a mai nyitást.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás