Bizakodva várja a részvénypiac a mai kamatdöntést

2022.07.27. 15:15 • Erste Uzsonna

A tech cégek derűs előrejelzéseinek hatására pluszban várják a fő amerikai határidős indexek a mai nyitást. A Dow Jones 0,5%-kal, S&P 500 0,9%-kal, míg a Nasdaq 1,5%-kal kereskedik feljebb, mint a tegnapi záróérték.

A várt 343 millió dolláros negatív működési pénzáram helyett 81 milliós pozitív számot jelentett a Boeing a mai piaci nyitás előtt közzétett második negyedéves gyorsjelentésében. A bevétel 16,68 milliárd lett, amely elmaradt a 17,55 milliárdos várakozástól, míg az egy részvényre jutó eredmény mínusz 37 cent lett, az egy centes profit ellenében, amely a Bloomberg konszenzus volt. Ezzel a Boeing jó úton van ahhoz, hogy 2018 óta először pozitív szabad pénzáramot generáljon. A hír hallatára közel 3%-ot emelkedtek a cég papírjai a mai nyitás előtti kereskedésben.

A Chipotle étteremlánc a tegnapi zárás után a vártnál alacsonyabb bevételről számolt be, annak ellenére, hogy emeltek áraikon. A magas infláció riasztóan hathat az alacsony jövedelmmel rendelkezők számára, ám a cég elmondása szerint legtöbb vásárlójuk nem ebbe a kategóriába sorolható. Az étteremlánc 9,30 dolláros részvényenkénti eredményről számolt be, mely felülmúlta az elemzők által várt 9,09 dollárt. A bevétel 2,21 milliárd lett, ezzel kissé elmaradva a várt 2,24 milliárdtól. A cég ezen kívül bejelentette, hogy 300 millió dollárral növeli részvény-visszavásárlási programját. Ezen hírek hatására a Chipotle papírok 9%-ot emelkedett.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás