A világ dollármilliárdosai 1987-2021

2022.07.28. 13:18 • Business Fun Fact

Az utóbbi 25 év során a világ legfelső vagyonos 1 százaléka 19-szer nagyobb vagyoni növekedést produkált, mint az alsó 50 százalék negyed évszázad alatt együttvéve.

A világ dollármilliárdosai a 2021-es év során 5.000 millárd dollárral növelték a vagyonukat, amely nagyobb növekedés, mint az elmúlt 14 év során összesen látott bővülés! A 10 leggazdagabb millárdosnak az együttes vagyona hatszor akkora, mint a bolygó 3,1 milliárd legszegényebb lakosának vagyona.

A globálisan egyre nyíló vagyoni olló történelmi egyenlőtlenséget jelez előre, ahol a világ szupergazdagai nemzetállam nagyságú vagyonok felett döntenek. Ez a fajta társadalmi egyenlőtlenség további megosztottsághoz és veszélyes párhuzamos társadalmi normákhoz vezet hosszú távon.

Forrás: Blochamps Capital Nemzetközi Wealth Management Monitor

A bejegyzésben foglaltak kizárólag az író személyes véleményét tükrözik és nem tekinthetőek az Erste Bank Hungary Zrt., az Erste Befektetési Zrt. vagy az Erste Alapkezelő Zrt. hivatalos szakmai álláspontjának. A bejegyzés tartalma nem minősül befektetési ajánlatnak, ajánlattételi felhívásnak, befektetési tanácsadásnak vagy adótanácsadásnak.

Címlapkép: Getty Images

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás