Richter: A Vraylar mérföldkő bevételnek és a devizákon elért nyereségnek köszönhető a magas növekedés

2022.08.01. 15:55 • Erste Ötletgyár Mini

A Richter augusztus 3-án hajnalban teszi közzé második negyedéves jelentését.

A gyógyszergyártó előrejelzésünk szerint 183,7 milliárd forintos árbevételt és 57 milliárdos adózott eredményt érhetett el.

A rubel erősödésének köszönhetően az orosz árbevétel 11%-kal 69 millió euróra emelkedhetett, míg a FÁK térség bevétele 4,7%-kal 95 millió euróra nőhetett. Az európai árbevétel elsősorban az Evra növekedésének köszönhetően 8,7%-kal 119 millió euróra bővülhetett. Az USA-ból származó bevételek 28,6%-kal ugorhattak, a Vraylar-hoz kapcsolódó royalty bevételek emelkedése és az erős dollár együttes hatásaként. A teljes árbevétel 17,9%-kal 183,7 milliárd forintra emelkedhetett, amihez a gyenge forint is jelentősen hozzájárult.

A marzsokat tekintve az inflációs környezetet ellensúlyozta a royalty bevétel további növekedése és az 5 millió dolláros mérföldkő bevétel a Vraylar MDD kezelésre szóló engedély benyújtásához kapcsolódóan. Az EBIT 22%-kal 44,3 milliárd forintra emelkedhetett előrejelzésünk szerint. A pénzügyi soron jelentős nyereséget érhettek el, főleg a rubel meredek erősödése miatt. A fentiek együttes hatásaként a Richter eredménye több, mint megduplázódhatott a tavalyihoz képest, és elérhette az 57 milliárd forintot a második negyedévben.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás