Rálépett a gázra az Uber

2022.08.02. 15:24 • Erste Uzsonna

Ma is folytatódhat a korrekció az USA-ban, az amerikai határidős indexek borús hangulatban várták a tőzsdenyitást: az S&P 500 0,7%-ot, a Dow Jones 0,6%-ot, a Nasdaq pedig 0,9%-ot esett.

A Caterpillar második negyedéves bevétele éves szinten 11%-ot növekedve 14,25 milliárd dollár lett, de némileg elmaradt a várt 14,37 milliárdtól. Az ok a kínai gazdaság lassulása miatt visszaeső kereslet és az Oroszországból történő kivonulás. Az építőipari és bányászati berendezéseket gyártó vállalat részvényenként 3,18 dollár nyereséget termelt, ami felülmúlja az egy évvel ezelőtti 2,61 dolláros eredményt és a 3,03 dolláros várakozást is. A termékek árának emelése segített ellensúlyozni a megemelkedett fuvar- és nyersanyagköltségeket. A jelentés közzététele óta 4%-ot esett az árfolyam.

Az Uber részvényei több, mint 12%-ot emelkedtek a tőzsdenyitás előtti kereskedés során, miután a vállalat először számolt be pozitív negyedéves cash flow-ról, és a harmadik negyedévre a várakozások feletti működési eredményt prognosztizált. Az utazási kedv élénkülése kedvezett a vállalatnak, a bevétel a várt 7,4 milliárd dollárt felülmúlva 8,1 milliárdra emelkedett, ami több, mint kétszerese az egy évvel ezelőtti 3,9 milliárdnak.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás