A vártnál jobb negyedévet zárt a Moderna

2022.08.03. 15:09 • Erste Uzsonna

A héten először emelkedéssel nyithatnak az amerikai tőzsdék. A határidős indexek pozitív hangulatról árulkodnak: az S&P 500, a Dow Jones és a Nasdaq egyaránt 0,6%-os pluszban jár.

Az olcsóbbá váló hitelek hatására megélénkült a lakásvásárlási kedv az USA-ban. Július utolsó hetében 1,2%-kal több jelzáloghitel-kérelmet nyújtottak be, ami öt hét óta az első emelkedés. A 30 éves fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata zsinórban másodszor csökkent, 31 bázisponttal 5,43%-ra. Ez a legnagyobb csökkenés a jelzáloghitelek költségeiben 2020 óta.

A vártnál magasabb profitról és bevételről számolt be a Moderna. A ma közzétett második negyedéves jelentés szerint a vakcinagyártó bevétele 4,75 milliárd dollár lett, jócskán felülmúlva a 4,02 milliárdos Bloomberg-konszenzust. A részvényenkénti nyereség 5,24 dollár lett, miközben az elemzők csak 4,54 dollárra számítottak. A Moderna megerősítette az idei éves értékesítésre vonatkozó várakozását, továbbá 3 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot jelentett be. A pozitív hírekre az árfolyam 4%-os emelkedéssel reagált.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás