A friss munkaerőpiaci adatok nem kedveznek a tőzsdéknek

2022.08.05. 15:19 • Erste Uzsonna

A vártnál erősebb munkaerőpiaci adatok miatt elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken. Ezek ugyanis további kamatemelésekre ösztönözhetik a jegybankot. A határidős indexek esni kezdtek: az S&P 500 1%-os, a Dow Jones 0,7%-os, míg a Nasdaq 1,3%-os mínuszban jár a nyitás előtt.

A recessziós félelmek ellenére nem nőtt a munkanélküliség az Egyesült Államokban, hanem még csökkent is egy tized százalékot, így júliusban 3,5% lett a munkanélküliségi ráta, ami a legalacsonyabb érték 2020 februárja óta. Az elemzők arra számítottak, hogy nem változik a mutató. A munkanélküliek száma 5,7 millióra csökkent.

528 ezerrel nőtt a nem-mezőgazdasági foglalkoztatottak száma, ami nagymértékben meghaladja a 250 ezres várakozást és az előző havi 404 ezer főt is. A legnagyobb növekedés a szabadidős és vendéglátóiparban, valamint a szakmai és üzleti szolgáltatásokban történt.

Kína közölte, hogy leállítja az Egyesült Államokkal való együttműködést olyan kérdésekben, mint például az éghajlatváltozás és a katonai kapcsolatok, miután Nancy Pelosi, a képviselőház elnöke a hét elején Tajvanba látogatott.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás