Enyhült a covid, visszaesett a BioNTech nyeresége

2022.08.08. 15:16 • Erste Uzsonna

Pozitív hangulatban kezdhetik a hetet az amerikai tőzsdék. A főbb határidős indexek emelkednek: az S&P 500 0,6%-os, a Dow Jones 0,4%-os, a Nasdaq pedig 0,8%-os pluszban jár.

Csalódást okozott a BioNTech ma közzétett második negyedéves gyorsjelentése. A covid-vakcina iránti csökkenő kereslet miatt a gyógyszergyártó csak 3,2 milliárd eurós bevételt ért el ebben az időszakban, ami 40%-os visszaesést jelent év/év alapon, és elmarad az elemzők 3,96 milliárdos várakozásától. A 6,45 eurós részvényenkénti nyereség is alulmúlta a 7,44 eurós Bloomberg-konszenzust és az egy évvel ezelőtti 10,77 eurós eredményt. A BioNTech arra számít, hogy az omikronokhoz igazított, Pfizerrel közös vakcinájuk az év hátralévő részében új lendületet ad az értékesítésnek. A vállalat szerint a gyorsan terjedő omikron változatra szabott oltóanyag októberre készülhet el. A piac rosszul fogadta a jelentést, az árfolyam 6%-ot zuhant az amerikai tőzsdék nyitása előtt.

A Pfizer felvásárolja a vérképzőszervi betegségek kezelésére szolgáló készítményeket gyártó Global Blood Therapeutics-et. A vételár 5,4 milliárd dollár, azaz részvényenként 68,5 dollár. A Global Blood Therapeutics részvényei 88%-ot rallyztak az elmúlt két kereskedési napon, mióta a vállalat beszámolt róla, hogy közel van az egyezség, a mai nyitás előtt pedig még további 4%-ot.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás