Újabb jó hírek az inflációval kapcsolatban

2022.08.12. 15:47 • Erste Uzsonna

Tegnap a pozitív nyitás ellenére sem tudtak emelkedni az amerikai tőzsdék. A Dow Jones és az S&P ma 0,5%-os, a Nasdaq pedig 0,8% pluszban jár a nyitást követően.

Az Egyesült Államokban 1,4%.kal mérséklődtek júliusban az importárak az egy hónappal korábbi 0,3%-os növekedés után, meghaladva az 1%-os csökkenésre vonatkozó piaci várakozásokat. Az előző év azonos időszakához képest 8,8%-kal emelkedtek az importárak szemben a 9,4%-os várakozással, és a júniusi 10,7% után, tehát a fogyasztói és a termelői árakhoz hasonlóan itt is pozitív változás következett be.

A képviselőház ma fogadhatja el az éghajlatváltozásról, az egészségügyről és a társasági adóról szóló, jelenleg „Inflációcsökkentési törvény” néven ismert törvényjavaslatot. Ennek célja többek között az elektromos járműipar és más éghajlatváltozás elleni kezdeményezések támogatása, illetve a Medicare és az Obamacare megerősítése. A törvényjavaslatot a képviselőházi elfogadás után már csak Joe Bidennek kell aláírnia.

Öt kínai állami vállalat is bejelentette, hogy kezdeményezi kivezetését az amerikai tőzsdékről. A kínai cégek 2024-ig kaptak határidőt az Egyesült Államok hatóságától, hogy teljes körű hozzáférést biztosítsanak a könyvvizsgálói jelentésekhez, különben kitiltják őket a tőzsdéről. A China Life Insurance, a PetroChina, a China Petroleum & Chemical, az Aluminum Corp. of China és a Sinopec Shanghai Petrochemical már jelezték is a tőzsdéről való távozási szándékukat.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás