Nem okoztak csalódást a kiskerláncok

2022.08.16. 15:09 • Erste Uzsonna

Az amerikai határidős indexek kismértékű negatív elmozdulással várják a tőzsdenyitást: az S&P 500 és a Nasdaq 0,2%-os, a Dow Jones pedig 0,1%-os mínuszban jár.

Az Egyesült Államokban 9,6%-kal esett vissza a megkezdett lakásépítések száma júliusban az előző hónaphoz képest. A lakásépítési ágazat a magas alapanyagárak és jelzáloghitel-kamatok miatt gyengélkedik.

Az amerikai kiskereskedelmi láncok is megkezdték a gyorsjelentési szezont. A Walmart második negyedéves bevétele és nyeresége is meghaladta a várakozásokat. Előbbi 153 milliárd dollár lett a Bloomberg-konszenzus szerinti 151 milliárddal szemben. A vállalat 1,77 dollár profitot könyvelhetett el részvényenként, felülmúlva az 1,63 dolláros várakozást. A Walmart júliusban még arról számolt be, hogy az előző évhez képest idén 13%-kal is csökkenhet a nyereség, de most már nem számítanak 11%-nál nagyobb visszaesésre.

A Home Depot is ma tőzsdenyitás előtt tette közzé az áprilistól júniusig terjedő időszakra vonatkozó eredményeit. A barkácsáruház-lánc 43,8 milliárd dolláros bevétele kis mértékben felülmúlta az elemzők 43,6 milliárdos várakozását, csakúgy, mint a részvényenkénti nyereség, ami 5,05 dollár lett, szemben a 4,98 dolláros Bloomberg-konszenzussal. A vállalat gyorsjelentéséből kiderül, hogy a vásárlási tranzakciók száma az első negyedévhez hasonlóan továbbra is csökkenő tendenciát mutat. A második negyedévben 3%-os volt a visszaesés egy évvel korábbihoz képest, ezt viszont kompenzálta az átlagos vásárlási érték 11%-os növekedése. A vállalat úgy látja, hogy idei teljesítménye a korábban közzétett előrejelzésnek megfelelő lesz. Ez azt jelenti, hogy 4-6 százalékkal nőhet a nyereség 2021-hez képest.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás