Vártnál kisebb GDP visszaesés az USA-ban

2022.08.25. 15:28 • Erste Uzsonna

Enyhe pluszban voltak a mai nyitás előtt a fő amerikai határidős indexek. A Dow Jones 0,1%-kal, az S&P 500 0,4%-kal, míg a Nasdaq 0,5%-kal kereskedik feljebb, mint a tegnapi záróérték.

A vártnál hajszálnyival kevésbé esett vissza a GDP a második negyedévben az Egyesült Államokban a második becslés alapján. Az első becslés még 0,9%-os visszaesést (év/év) mutatott. A frissen közzétett adatok alapján 0,6%-kal zsugorodhatott az amerikai gazdaság, ami kedvezőbb, mint az elemzők 0,7%-os zsugorodásra számító becslése.

A korábbi 250 ezerrel szemben múlt héten csak 243 ezren igényeltek először munkanélküli-segélyt az Egyesült Államokban. A szakértői becslés 2 ezres növekedést várt. A tartós munkanélküli-segélyek száma is csökkent, a korábbi 1,437 millióról 1,415 millióra, ebben a mutatóban 4 ezres növekedést vártak az elemzők.

A mai piacnyitás előtt tette közzé 2022-es pénzügyi évének utolsó negyedéves jelentését a Peloton, ami újabb csalódást keltett. Nem elég, hogy éves szinten 28%-kal 679 millió dollárra esett a cég bevétele és ezzel elmaradt a 686 milliós Bloomberg konszenzustól, de úgy tűnik, hogy a következő egy év is nehézségekkel fog telni a fordulatot „üldöző” vállalat számára. A mostani negyedévben 625-650 millió dolláros bevételre számít a vállalat, ami jelentősen elmarad a 772 milliós piaci várakozástól. A vezérigazgatói posztot február óta betöltő Barry McCarthy bizakodó, de nehéznek nevezte a vállalat működésének nyereségessé tételét. A részvény több mint 10%-os mínuszban volt a nyitás előtt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás