Folytatódhat az esés

2022.09.01. 15:14 • Erste Uzsonna

Negatív hangulat uralkodik az USA tőzsdéin a mai nyitás előtt. A határidős indexek esést vetítenek előre: az S&P 500 0,6%-os, a Dow Jones 0,5%-os, a Nasdaq pedig 0,9%-os mínuszban jár.

A vártnál kevesebben igényeltek újonnan munkanélküli-segélyt az USA-ban a múlt héten. A korábbi 237 ezer után csak 232 ezer kérelmet adtak be, ez jóval kevesebb, mint a 248 ezres előzetes becslés. A tartós kérelmek száma viszont a várakozásoknak megfelelően 1,438 millióra nőtt a korábbi 1,412 millió után.

Az FDA jóváhagyta a Covid emlékeztető oltások új körét, amelyek a rendkívül fertőző omikron variánst célozzák meg. A szakértők arra számítanak, hogy a covidos megbetegedések száma ősszel és télen növekedni fog, de alacsony lesz a halálozási arány. A Pfizer 12 éves kortól, illetve a Moderna 18 éves kortól használható emlékeztető oltása a várakozások szerint az eddigieknél tartósabb védelmet nyújt, a kórházi kezelésre szorulók aránya pedig alacsony marad.

Az Nvidia árfolyama több, mint 4%-ot esett, miután a chipgyártó közölte, hogy az amerikai kormány korlátozza a Kínába irányuló exportját, mivel attól tart, hogy a kínai hadsereg is hasznosítaná a vállalat termékeit. Az Nvidia az aktuális negyedévben mintegy 400 millió dollár bevételkiesésre számít emiatt.

Keresés
Teljes lista
Jelen weboldal használatával hozzájárul a cookie-k használatához.
Cookie szabályzat Elfogadás